eerste keer2017-12-20T10:08:13+00:00


De eerste keer bij Essential Touch

Voor alles is er een eerste keer, zo ook voor een massage.
Daarom is het belangrijk een massage aanbieder te kiezen met veel ervaring.
Bij Essential Touch ben je in vertrouwde handen en we doen er alles aan om jouw massage zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Dat doen we in 6 stappen.


Stap 1: Een afspraak maken


Laat er geen gras over groeien! Maak meteen een afspraak.


Stap 2: De uren voor de massagesessie


Indien we aan huis of op hotel komen

Wij voorzien de massagetafel, handdoeken en olie.
Jij voorziet een aangenaam warme kamer (22ºC) en voldoende ruimte (3m x 3m).

Bij vertrekt naar het opgegeven adres, ontvang je een SMS om aan te kondigen dat de masseur onderweg is.

Tip: Heb je kleine kinderen die vroeg naar bed gaan? Laat het weten. In plaats van aan te bellen, en zo mogelijk de kinderen wakker te maken, ontvang je een oproep op de telefoon/GSM van zodra de masseur is toegekomen.

Aangezien er tijd nodig is om alles op te stellen, komt de masseur ongeveer 10 minuten voor de afspraak toe. Bij massagesessies op hotel, 15 minuten.


Stap 3: anamnese/intake/inleidend gesprek

Alvorens aan de massage te beginnen, zal de masseur enkele vragen stellen.
Dit enerzijds om kennis te maken, anderzijds is dit nodig om in te schatten welke massagetechnieken kunnen worden toegepast en welke niet.

Vragen die je kunt verwachten zijn:

Heb je al een massage ondergaan? Zo ja, welk type massage?
Heb je spierpijn? Zo ja, waar? Komt dit regelmatige of sporadisch voor?
Waar hoopt stress zich op?

En dan begint het echte werk!


Stap 4: Op de massagetafel

Nadat je je hebt uitgekleed, leg je je neer op de massagetafel. De masseur staat al klaar met een handdoek om je lichaam te bedekken. Het al dan niet bedekken met een handdoek hangt af van het type massage dat je hebt gekozen en ook wat jouw persoonlijke voorkeur is.

Geef aan wat je zelf prettig vindt. Heb je koud, is het te warm; een bepaalde handeling doet pijn of werkt net verzachtend; iets steviger, zachter, langzamer, ja, neen, ja … daar!
Geef vooral feedback zodat de masseur jou een aangename ervaring kan geven.

Veelgestelde Vragen

Ondergoed of naakt?2017-02-20T05:33:00+00:00

Dit bepaal je zelf. Iedereen heeft nu eenmaal een eigen voorgeschiedenis en karakter. Daarom: doe zoveel uit als je zelf nog prettig vindt. Ieder lichaam is anders en draagt een geschiedenis met zich mee. Iedereen mag er zijn: van XS tot 5XL, van haarloos tot zwaar behaard.

Waarom geen ondergoed?
Voor een massage van de onderrug en/of de bovenbenen, is het beter om geen ondergoed aan te hebben. Je spieren houden namelijk niet op aan het randje van je ondergoed, maar lopen verder door. Het beste worden spieren zo volledig mogelijk gemasseerd en zo wordt het lymfesysteem meteen ook mee behandeld.

Voor een ontspannende- en energetische massage is er echter geen noodzaak, geen enkele kleding kan echter een vrijer en prettiger gevoel geven en de ontspanning verder bevorderen. Maakt het je echt niets uit, dan is het voor de masseur net iets makkelijker zonder ondergoed, want dan kan het ook niet in de weg zitten.

Waarom wel ondergoed?
Zich comfortabel voelen en zich goed kunnen ontspannen is een vereiste voor een goede massage. Geeft ondergoed een zekerder gevoel, dan moet je dat vooral aanhouden. Wil je te allen tijd lastige olievlekken op het ondergoed voorkomen, vraag dan naar onze wegwerp slips.

Welke olie gebruik je?2017-01-15T22:37:17+00:00

De olie is kleurloos en geurloos.
Wij gebruiken professionele massageolie die snel in de huid indringt.
Ze laat dus geen sporen na op de kleren (en op onze handdoeken :-)).

Waarom geurloze massageolie?
Ervaring leert dat de combinatie van zeep, parfum, massageolie en geurstokjes niet steeds een aangename mix nalaat in de kamer en zeker niet achteraf in de kleren van de klant.

Daarom ook is er geurloze douchegel voorzien voor wie zich achteraf wenst te douchen.

Praten of niet praten?2017-04-04T21:44:28+00:00

Tijdens de massage lig je lekker ontspannen op de tafel. Er klinkt zachte muziek op de achtergrond.
Als je wil, mag je praten. Wil je liever in stilte genieten van de massage dan zeg je niets.
Voel je ook niet verplicht te praten. Het is juist fijn als je geniet van de massage.

Ruglig of buiklig?2017-01-15T22:37:35+00:00

Meestal wordt met de buikzijde begonnen, dus ga je eerst liggen op je rug. Afhankelijk van het gekozen massagewerk kan het zijn dat de masseur vraagt eerst in buiklig te beginnen.
Ook hier geef je best aan met welke positie je het eerst wenst aan te vangen. Sommige klanten komen tot rust door eerst wat te praten, dan is ruglig ideaal om een kort gesprek te hebben. Anderen willen zich eerst wat aanpassen aan de situatie en kiezen voor buiklig als eerste positie. Maar hoe je het draait of keert, je zult je van beide zijden moeten tonen.

Even iets over “het gênante moment” …


Stap 5: Einde van de massage

Aan het einde van de massage wordt de massageolie met een handdoek van het lichaam verwijderd.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van professionele massageolie blijft er nagenoeg niets op de huid achter en hoef je je geen zorgen te maken dat er olie in de kleren achterblijft.

Neem je tijd om weer ‘wakker’ te worden en om de tafel te verlaten wanneer je je daartoe in staat acht. Rustig de ledematen beginnen bewegen is een goede start.


Anderen zijn je al voorgegaan. Ik deel graag enkele ervaringen.

Door problemen in mijn benen en onderrug vergen deze zones meer aandacht. De massage wordt aangepast aan die behoefte. Ik leg me op de tafel in volle vertrouwen wetende dat Raf een grote vakkennis heeft. Een aanrader!
Alain, Gepensioneerd politiecommissaris
Heb net mijn tweede massagesessie achter de rug. Ik voel het verschil al in mijn nek en schouders, alsof er een last van mijn schouders is gevallen.
Valerie, Secretaresse
Na een zware interventie kunnen mijn spieren stijf aanvoelen. Als ik Raf bel, weet hij al dat hem een zware massagesessie te wachten staat.
Bart, Brandweerman


Stap 6: Na de massage

Terwijl je je aankleed, gebruikt de masseur die tijd om de massagetafel op te ruimen. Ook zal die eventuele feedback geven over vaststellingen van de staat van de spieren of de huid.

Nadat je je hebt aangekleed reken je af en krijg je de gelegenheid om een nieuwe afspraak te maken of om te vragen een herinnering te sturen op een bepaald tijdstip om een nieuwe afspraak te maken.

Bij Essential Touch betaal je contant, liefst gepast.

Ten slotte begeleid de masseur je naar buiten en geniet je nog na van de massagesessie.

Veelgestelde Vragen
Maak een afspraak